Saftig burgare
Saftig burgare
10 st
DU BEHÖVER:
1,1 kg nötfärs, färsk
20 st baconskivor
10 st hamburgerbröd, brioche
10 st skivor cheddarost
1 dl ketchup
1 dl senap
1 dl vatten
3 st gul lök
3 tsk strösocker
salt
svartpeppar
smör att steka i
Gör så här:
Krydda färsen med salt och svartpeppar och forma lätt till 10 st bollar. Skiva lök tunt med kniv eller mandolin och bryn i smör. Sänk värmen och tillaga löken tills den blir mjuk. Tillsätt salt, socker och vatten.
Sätt stekpannan på en platta med hög värme och ha i smör. Tryck ned färsbollarna så de blir platta och vänd dem när de fått fin stekyta, ca. 2 min på vardera sida. Lägg på en skiva ost på vardera burgare så den hinner smälta. Stek samtidigt baconskivorna vid sidan om burgarna.
Värm snabbt på briochebrödet i pannan innan servering.
Montering:
Klicka upp ketchup och senap i botten på brödet. Lägg på köttet, bacon och den karamelliserade löken följt av hamburgerlocket. Serveras direkt!