10 st


DU BEHÖVER: 

1,1 kg nötfärs, färsk

20 st baconskivor

10 st hamburgerbröd, brioche 

10 st skivor cheddarost

1 dl ketchup

1 dl senap

1 dl vatten

3 st gul lök

3 tsk strösocker

salt 

svartpeppar

smör att steka i


Gör så här: 

Krydda färsen med salt och svartpeppar och forma lätt till 10 st bollar. Skiva lök tunt med kniv eller mandolin och bryn i smör. Sänk värmen och tillaga löken tills den blir mjuk. Tillsätt salt, socker och vatten. 

Sätt stekpannan på en platta med hög värme och ha i smör. Tryck ned färsbollarna så de blir platta och vänd dem när de fått fin stekyta, ca. 2 min på vardera sida. Lägg på en skiva ost på vardera burgare så den hinner smälta. Stek samtidigt baconskivorna vid sidan om burgarna. 

Värm snabbt på briochebrödet i pannan innan servering. 


Montering: 

Klicka upp ketchup och senap i botten på brödet. Lägg på köttet, bacon och den karamelliserade löken följt av hamburgerlocket. Serveras direkt!