text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner
Tillagningstid: ca 50-60 minuter


DU BEHÖVER

350 g makaroner (torrvikt)
2½ dl mjölk
100 g smör
2 dl riven Västerbottenost
2 dl annan riven hårdost
1 dl panko
2 tsk tryffelolja
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 knippe färsk persilja


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Koka makaronerna al dente. Värm under tiden mjölken och tillsätt smöret.

3. Tillsätt salt, vitpeppar, cayennepeppar och tryffelolja. Smaka av. Blanda mjölkblandningen med de kokade makaronerna och rör ner den rivna osten.

4. Smörj en form och lägg i makaronerna.

5. Hyvla 50 g smör på toppen och strössla över panko. Gratinera i ugnen i 12-15 minuter.

6. Garnera med färsk persilja.

Servera!


Tips! För extra krämighet och fyllighet – byt ut mjölken mot grädde.