text.skipToContent text.skipToNavigation

4 pizzor
Tillagningstid: ca 1,5 timmar


DU BEHÖVER

Pizzadeg:
7 dl vetemjöl (Manitoba Cream)
50 g jäst
½ dl olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
3 dl vatten

Topping:
600 g broccoli, fryst
1 st purjolök
7 dl crème fraiche, 32%
300 g hushållsost
1 msk smör att steka i
½ dl olivolja
Salt
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Ugnsvärme:

Sätt ugnen på högsta temperatur och använd undervärme med varmluft.

Pizzadeg:

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och ljummet vatten i en bunke.

2. Rör ner mjölet gradvis tills degen blir elastisk.

3. Låt pizzadegen jäsa under en bakduk på en lugn plats utan kall luft i minst 30 minuter.

4. Dela degen i 4 bitar och baka ut dem på ett mjölat underlag. Tänk på att inte vika in kanterna; de kommer att fluffa naturligt i ugnen.

Bas:

1. Tina broccolibuketter över kokande vatten i ett durkslag. Torka av och dela dem på mitten.

2. Lägg broccolin i en bunke och ringla över lite olivolja, salt och svartpeppar. 

3. Tvätta och skiva purjolöken i tunna strimlor.

4. Stek 3/4 av den skivade purjolöken med smör tills den blir genomskinlig. Tillsätt sedan crème fraiche och krydda efter smak. Spara resterande purjolök för att använda som topping på pizzan.

Topping:

1. Bre på crème fraiche-röran på pizzabotten.

2. Lägg på riven hushållsost.

3. Fördela sedan broccolibuketterna och purjolöken över pizzan.

Tillagning:

1. Placera pizzan långt ner i ugnen på ett galler med bakplåtspapper.

2. Baka tills pizzan får en gyllene färg och blir fluffig på sidorna.

Servera!