text.skipToContent text.skipToNavigation

10 st
Tillagningstid: ca 45-60 minuter


DU BEHÖVER

Våfflor:
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smör
2 tsk bakpulver

Topping:
10 skivor kallrökt lax
5 ägg
200 g philadelphiaost
2 cm pepparrot
2 knippe dill
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Våfflor:

1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

2. Tillsätt ägg och mjölk, vispa till en jämn smet.

3. Smält smöret och tillsätt det i smeten. 

4. Grädda 10 våfflor, något mindre än standardstorlek.

Topping:

1. Koka ägg mediumfasta, cirka 6,5 minuter.

2. Riv pepparroten i philadelphiaosten.

3. Bred philadelphiaosten på våfflorna.

4. Toppa med ägghalva, kallrökt lax samt hackad dill. Krydda med svartpeppar.

Servera!