text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 1 liter


DU BEHÖVER

500 g krossade tomater
3 bifftomater
1 dl olivolja
1 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk oregano, torkad
Salt
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Finhacka gul lök och vitlök i en grönsaksberedare. Grovhacka bifftomaterna och förvara separat från finhacket.

2. Hetta upp olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och finhacken och fräs tills gul löken blir genomskinlig.

3. Lägg de grovhackade bifftomaterna i en mixer. Tillsätt innehållet i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna och den torkade oreganon. Mixa tills konsistensen blir slät.

4. Häll den mixade pizzasåsen tillbaka i kastrullen och koka upp. Låt puttra utan lock tills den reducerats till önskad tjocklek.

5. Smaka av med salt och svartpeppar.