text.skipToContent text.skipToNavigation

1 pizza


DU BEHÖVER

Pizzadeg för 1 pizza (här hittar du recept på pizzadeg)

Fyllning:
40 g mozzarella
¼ purjolök
½ dl crème fraiche
35 g bacon

ca 65 g chèvre
½ förkokt gulbeta
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Färska örter (t.ex. rosmarin, gräslök och oregano)


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att göra pizzadegen om du inte har färdig deg.

2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen tunt på en mjölad arbetsbänk och placera den sedan på en plåt med bakplåtspapper.

3. Fördela mozzarellan jämnt. Skölj och finhacka purjolöken. Skiva gulbetorna och chèvren i tunna skivor.

4. Bred ut crème fraichen tunt över degen. Strö över mozzarellan och purjolöken. Lägg på de råa baconskivorna och fördela sedan jämnt ut gulbetan och chèvren över pizzabotten.

5. Grädda i ugnen tills bottnet är frasigt och har fått fin färg.

6. Ta ut ur ugnen, krydda med salt och peppar, och ringla över olivolja.

7. Avsluta med att strö över de färska örterna.

Servera direkt!


Tips! Ringla över honung på pizzan innan servering för en riktig smakexplosion.