text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 20 bitar
Tillagningstid: ca 40 minuter


DU BEHÖVER

300 g morötter (ca 3 st)
100 g smör
4 ägg 
4 dl vetemjöl 
3 dl rårörsocker
2 tsk kardemumma 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver

Frosting:  
250 g philadelphia
50 g rumsvarmt smör 
1 dl florsocker 


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. 

4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och sikta ner i smeten.  

5. Häll smeten i en smord och bröad mindre långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna. 

Frosting:

1. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner philadelphia och florsocker.

2. Bred frostingen över kakan och låt den stelna innan du skär upp den i bitar.