text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
Tillagningstid: ca 60 minuter


DU BEHÖVER

700 g gröna ärtor
5 dl crème fraiche, 32%
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 st stjälk mynta
1 st silverlök
1 dl saltade jordnötter 
20 g smör
Salt
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Fyll en soppkastrull med 1,5 liter vatten och tillsätt grönsaksbuljong. Lägg i ärtorna när vattnet kokar. Ställ åt sidan och mixa soppan till en slät konsistens. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med salt och svartpeppar.

2. I en torr stekpanna, ta en bit ugnsfolie. Skiva silverlöken och placera ringarna på ugnsfolien. Stek lökringarna tills de blir sotiga. Använd samma stekpanna för att torrosta jordnötter tills de får en gyllene yta.

3. Blanka av soppan med smör för att få den härligt blank.

4. Häll upp soppan i skålar och toppa med jordnötter, den sotade löken och myntablad.

Servera!