text.skipToContent text.skipToNavigation

Grönkålssallad med Havreris, Äpple och Fetaost

10 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter


DU BEHÖVER

1000 g havreris från Frebaco
200 g grönkål
2 st röda äpplen
200 g fetaost
4-6 msk pesto
2-3 msk olivolja
2 dl turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor, finhackad
Picklad rödlök
Persilja
Salt
Peppar


GÖR SÅ HÄR

1. Koka havreriset enligt pastametoden och kyl av.

2. Strimla grönkål, tärna äpplen och fetaost.

3. I en stor skål, blanda samman havreriset med grönkål, äpple, fetaost, pesto och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa salladen med picklad rödlök och färskhackad persilja.

5. Blanda den turkiska yoghurten med finhackad vitlök efter eget tycke och smak.

Servera din grönkålssallad med vitlöksyoghurten!