text.skipToContent text.skipToNavigation

Tillagning havreris - grundansvisning

Våra vänner på Frebaco har tagit fram mumsiga vegetariska rätter med gröna smakupplevelser! Innan du provar på någon av recepten så kan det vara bra att ha koll på hur man tillagar havreris från grunden.

Skölj gärna riset innan tillagning, det gör att det klibbar mindre. Lite salt (10g /1 kg) i vattnet gör också att havreriset håller ihop bättre. Lite olja i blecket är också bra. 

Koka på bleck i ugn med ånga: En påse (2,5 kg) havreris och 2,5 l saltat vatten, koka ca.15 minuter och låt sedan dra lite. Rör om i blecket innan varmhållning/servering.

Koka i gryta som pasta: Använd rikligt med saltat vatten. Koka upp och låt gå på låg värme 10-13 minuter. Häll av vattnet och skölj gärna ytterligare med kallt vatten.