text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 minuter


DU BEHÖVER

250 g blåmusslor utan skal
16 st vannameiräkor
4 dl avorioris
2 msk tomatpuré
1 förpackning saffran
1 kruka gräslök
3 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime
½ gul lök
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Använd en paellapanna eller en rymlig non-stick stekpanna med högre kant. 

2. Värm 5 dl vatten i en kastrull och lös upp grönsaksbuljongtärningarna. Tvätta riset.

3. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs i rikligt med olivolja och tillsätt lite salt. Rör i tomatpurén och fräs tills den blir tegelstensröd.

4. Häll i den varma buljongen och tillsätt riset jämnt över pannans botten.

5. Tillsätt saffran, paprikapulver och svartpeppar.

6. Koka i ca 5 minuter utan omrörning. Lägg sedan i musslorna och räkorna ovanpå, sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter. 

7. Ta bort stekpannan från värmen, sätt på ett lock och låt det vila i 5-10 minuter. 

8. Garnera paellan med hackad gräslök och skivad lime.

Servera!