text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter


DU BEHÖVER

Enchiladafyllning:
2 zucchinis
1 påse Santa Maria Tortilla Chips Salted
300 g växtbaserat protein
1 msk olja
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix
½ burk Santa Maria Chunky Salsa Medium (230g)
1 dl vatten
150 g riven ost
½ dl solrosfrön

Tillbehör:
1 avokado
Färsk grön jalapeño
Koriander
Santa Maria Chunky Salsa Medium (230g)


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225°C och smörj en ugnsfast form.

2. Börja med enchiladafyllningen. Stek växtbaserat protein i olja, tillsätt Taco Spice Mix, Chunky Salsa och vatten. Koka upp, rör om väl och ställ åt sidan.

3. Hyvla långa, tunna skivor av zucchini med potatisskalare eller osthyvel. Lägg dem lite omlott, 3-4 skivor per rulle.

4. Fördela enchiladafyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop dem.

5. Lägg enchiladarullarna med skarven nedåt i den ugnsfasta formen. Strö riven ost över rullarna och solrosfrön över osten.

6. Gratinera enchiladan i ugnen i ca 15-20 minuter, tills osten smält och blivit krispig.

7. Garnera enchiladan med skivad avokado, jalapeño och koriander.

Servera med tortillachips och chunky salsa!



Tips! Du kan göra rätten vegansk genom att använda vegansk ost istället för vanlig ost.