text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner
Tillagningstid: ca 60-75 minuter


DU BEHÖVER

1,2 kg oxfilé
0,5 kg butternutpumpa
5 dl vit/röd quinoa
1 kruka basilika
1 kruka persilja
3 st lime
Rapsolja
Smör
Salt
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Butternutpumpa:

1. Sätt ugnen på 200°C (över- och undervärme).

2. Putsa butternutpumpan, ta bort kärnor och skal, och skär den i kuber (ca 2-3 cm).

3. Lägg pumpakuberna på en ugnsplåt med låg kant.

4. Massera in pumpakuberna med rapsolja, salt och svartpeppar efter smak.

5. Baka pumpan tills den blir mjuk i mitten av ugnen.

6. Grilla sedan pumpan med grilleffekt/övervärme för att få en fin yta.

Quinoa:

1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.

Oxfilé:

1. Ta fram oxfilén, krydda den med salt och peppar, och låt den sedan vila i rumstemperatur.

2. Värm upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja. Tips! Du kan testa värmen genom att stänka vatten på oljan; när det fräser är det klart att börja steka.

3. Stek köttet tills det får en jämn stekyta. Rör köttet så lite som möjligt. Tillsätt och skopa smör över köttet för en jämn värmehållning och ökad smak.

4. Låt köttet vila innan du skär det i skivor.

Servering:

1. Förbered lime och hacka färska örter.

2. Servera quinoa, den rostade pumpan och de skivade köttet.


Tips! För extra smak, servera med en grön pesto.