text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca 40 st
Tillagningstid: ca 20-30 minuter


DU BEHÖVER

400 g nötfärs
¾ dl ströbröd
1½ dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg
1 tsk salt

1 krm malen kryddpeppar
Smör till stekning


GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ströbröd med grädde och låt det svälla i 5-10 minuter.

2. Rör ihop köttfärsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.

3. Rulla och forma färsen till jämnstora bollar.

4. Smält smör i en het panna och stek bullarna några i gången. Skaka om pannan så att de blir jämnt brynta.

5. Sänk värmen när köttbullarna fått en fin stekyta och låt dem ligga kvar i pannan i ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.


Tips! Servera köttbullarna med smörstekt lök och rårörda lingon.