text.skipToContent text.skipToNavigation

Pavlova med färska jordgubbar och lemon curd

Ca 12 bitar
Tillagningstid: ca 2,5-3 timmar


DU BEHÖVER

Maräng:
4 äggvitor
3 dl strösocker

Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
1
½ dl lemon curd (här hittar du recept på lemon curd)

Garnering:
250 g färska jordgubbar


GÖR SÅ HÄR

Förberedelser:

1. Värm ugnen till 100°C.

2. Ställ fram äggvitorna några minuter innan du påbörjar marängen.

3. Rita ut 2 cirklar till tårtbottnar på ett bakplåtspapper.

Maräng:

1. Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri och ren bunke. Vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna löst sig helt. 

2. Avlägsna från vattenbadet och vispa marängen med ballongvisp eller i en bakmaskin tills marängen toppar sig och blir fast.

3. Häll marängen i en spritspåse och spritsa på bakplåtspappret efter cirklarna. 

4. Grädda i nedre delen av ugnen tills marängerna är torra och lätta, cirka 45 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen i cirka 1 timme.

5. Ta ut och lägg försiktigt över på ett galler.

Fyllning & garnering:

1. Vispa grädden i en bunke.

2. Vänd ner lemon curd i jordgubbssylten och finhacka några av de färska jordgubbarna, dela resten i halvor.

3. Placera den största marängen på ett tårtfat och klicka på fyllningen. Bred på syltfyllningen och de grovhackade jordgubbarna.

4. Placera den andra tårtbotten över och spritsa eller klicka på grädden runt om sidorna och på ovansidan.

5. Garnera med jordgubbshalvorna.

Servera och njut!