text.skipToContent text.skipToNavigation

Kakor med nötkräm

Dessa spröda kakor med ljuvlig nötkräm passar perfekt till adventmyset. Så enkla att baka och himmelskt goda.   

 

Du behöver:

125 g rumsvarmt smör

3,5 dl vetemjöl

1,5dl farinsocker

1dl strösocker

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 ägg


Nötkräm

200 g mörk choklad

75 g nötkräm

1 msk kallpressad kokosolja utan smak 


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. 

Blanda smör, farinsocker och strösocker med en elvisp till en jämn smet. 

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt och ägg. Vispa ihop. 

Tillsätt mjöl och vispa ihop.

Forma degen till bollar och lägg på ett bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter tills de får lite färg. 

Låt svalna något, tryck sedan ner degen i mitten så det blir en grop. 


Nötkräm

Smält chokladen över ett vattenbad blanda ihop med nötkrämen och kokosolja och lägg i en spritspåse. 

Lägg spritspåsen i kylen tills krämen stelnat något. Sprita sedan i krämen på kakorna.