text.skipToContent text.skipToNavigation

Müslimusslor

En nyttigare bakelse som även kan förtäras under en lång härlig sommarmorgon som lyxigare frukost. 


4 st

Du behöver: 

Müslimussla

2 dl Müsli

2 msk Sirap

2 msk Smör 

4 st Musselform

en nypa Flingsalt


Fyllning

3 dl Vaniljkesella 


Topping 

Färska bär och frukt, exempelvis björnbär och apelsin. 


Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smör i en kastrull. Mixa müslin något om den är grov.

Blanda smör, müsli, salt och sirap i en bunke och tryck ut i musselformarna. 

Grädda i ugnen tills de blir gyllene, ca. 8-10 minuter. 

Klicka i kesellan när formarna svalnat. Toppa med dina favoritbär eller frukt! 


Tips! Medan müslimusslorna gräddar i ugnen kan du testa att säga müslimussla 6 gånger efter varandra.