text.skipToContent text.skipToNavigation

4 st Marängbakelser
Tillagningstid: ca 2-2,5 timmar


DU BEHÖVER

Maräng:
2 äggvitor
1½ dl strösocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd (här hittar du recept på lemon curd)

Topping:
200 g färska bär


GÖR SÅ HÄR  

Förberedelser:

1. Värm ugnen till 100°C.

2. Ställ fram äggvitorna en stund innan du börjar med marängen.   

3. Rita ut 4 cirklar till botten på ett bakplåtspapper med 6-7 cm i diameter.

Maräng:

1. Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri ren bunke.

2. Vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna har löst sig helt.

3. Ta bort från vattenbadet och vispa sedan marängen med en ballongvisp eller i en bakmaskin tills marängen toppar sig och blir fast.

4. Häll marängen i en spritspåse och spritsa marängen på bakplåtspappret efter cirklarna. Spritsa hela cirkeln på det första lagret och sedan längs med kanterna så att det blir som små skålar i formen.

5. Grädda i den nedre delen av ugnen tills marängerna känns torra och lätta, cirka 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen i cirka 1 timme.

6. Ta ut och lägg försiktigt över på ett galler.

Fyllning:

1. Vispa grädden hårt och vänd ner lemon curd.

2. Klicka ner fyllningen i marängerna och toppa med färska bär.

Servera direkt och njut!