text.skipToContent text.skipToNavigation

Mängd: ca 3-4 liter


DU BEHÖVER

2 dl torkade lavendelblommor
1 liter vatten + 2½ liter
6 dl strösocker
6 dl citronsaft 

Dekoration:

1 citron
Lavendelkvistar

Så här torkar du lavendel: 
Häng buketterna upp och ner på en mörk och luftig plats. Låt dem hänga i ca 1–2 veckor.


GÖR SÅ HÄR

1. Lägg lavendeln i en skål. Koka upp 1 liter vatten och häll över lavendeln. Låt det dra i ca 10 minuter och sila bort blommorna.

2. Tillsätt socker och citronsaft i den varma lavendelvätskan, rör om och låt blandningen svalna.

3. Späd lemonaden med 2½ liter vatten och rör om. Häll upp lemonaden i en kanna.


Dekoration:

Tvätta citronen och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivorna i glasen tillsammans med en lavendelkvist.


Tips! Lavandula angustifolia eller "engelsk lavendel" doftar mycket och är perfekt att ha i mat och dryck!