4 portioner
Tillagningstid: ca 50 minuter
DU BEHÖVER
4 kronärtskockor
½ dl balsamvinäger
1 dl olivolja
2 msk finriven parmesan
Salt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Kronärtskocka:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull stor nog att rymma alla kronärtskockor.
2. Koka kronärtskockorna under lock tills de blir mjuka, cirka 50 minuter. De är klara när du kan dra av ett blad utan motstånd. Ta upp dem med en hålslev och låt dem svalna något.
Vinägrett:
1. Riv parmesanen så fint som möjligt.
2. Blanda balsamvinäger och olivolja, tillsätt parmesanen och krydda med salt och svartpeppar.
Servera kronärtskockorna med vinägretten!
Så här äter du kronärtskocka:
På bladens nedre del finns blomköttet. Plocka ett blad i taget, doppa bladet i vinägretten och dra av köttet med tänderna. När samtliga blad är uppätna kommer du till blommans hjärta. Hjärtat har en ovansida som liknar hår/skägg. Ta bort det med en kniv och ät det mjuka blomköttet under.