Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
BLI MEDLEM
/bli-medlem
Redan medlem? Klicka här
för att logga in
ÄR DU FÖRETAGSKUND?
På snabbgross.se kan du ansöka om att bli kund på Snabbgross och läsa mer om hur du blir medlem på Snabbgross Club.
https://www.snabbgross.se
Janssons Frestelse
6 portioner
Tillagningstid: ca 50-60 minuter
DU BEHÖVER
1 kg potatis av mjölig sort
2 gul lök
250 g ansjovisfilé (2 burkar)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Ströbröd
Smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skiva potatisen i strimlor. Skala och skär löken i tunna bitar.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis på toppen.
5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
7. Grädda mitt i ugnen i 50–60 minuter.
Tips! Det går självklart göra frestelsen utan ansjovis för de som fisken inte faller helt i smaken.