4 portioner 

 

Ingredienser

2 msk olja

1 gul lök, strimlad

120 g svamp, delade

120 g blandad paprika, tärnade

110 g grön zucchini, tärnade

110 g broccoli

4 msk Patak’s Tikka Masala Paste

2 dl vatten

1 tsk ingefära, riven

1 vitlöksklyfta, pressad

200 g krossade tomater

1 dl grädde

½ tsk socker

5 g koriander, finhackad

Naturell yoghurt, ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen

 

Tillagning

Stek löken i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare några minuter, och till sist zucchini och broccoli.

Tillsätt kryddpastan, vatten, tomater, vitlök och ingefära och låt koka under omrörning tills såsen reducerat något, ca 20 minuter.

Ha slutligen i grädde och socker, låt puttra i 5 minuter och smaka eventuellt av med salt.

Dekorera gärna med den hackade koriandern och droppa lite naturell yoghurt på toppen.