4 portioner
Ingredienser
2 msk olja
1 gul lök, strimlad
120 g svamp, delade
120 g blandad paprika, tärnade
110 g grön zucchini, tärnade
110 g broccoli
4 msk Patak’s Tikka Masala Paste
2 dl vatten
1 tsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
200 g krossade tomater
1 dl grädde
½ tsk socker
5 g koriander, finhackad
Naturell yoghurt, ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen
Tillagning
Stek löken i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare några minuter, och till sist zucchini och broccoli.
Tillsätt kryddpastan, vatten, tomater, vitlök och ingefära och låt koka under omrörning tills såsen reducerat något, ca 20 minuter.
Ha slutligen i grädde och socker, låt puttra i 5 minuter och smaka eventuellt av med salt.
Dekorera gärna med den hackade koriandern och droppa lite naturell yoghurt på toppen.