text.skipToContent text.skipToNavigation

Vi arbetar aktivt med att utveckla och förbättra sortimentet för att värna om miljö och människa. Här nedan finner du exempel på hur vi arbetar med vårt goda sortiment.

 

GOD DJURHÅLLNING

God djurhållning är en grundpelare i vårt inköps- och hållbarhetsarbete. För att läsa i detalj om vårt arbete inom ansvarsfullt producerat kött, läs mer här

 

INGEN RÖDLISTAD FISK OCH SKALDJUR

Vi har gjort valet att inte sälja fisk och skaldjur från hotade bestånd. Bedömningen utgår från de arter som rödlistas av Världsnaturfonden WWF. Du som kund kan därför alltid känna dig trygg med den fisk och skaldjur som du handlar hos oss.

 

EKOLOGISKT, VEGETARISKT & SVENSKT              

Trenden att äta ekologiskt och vegetariskt ökar allt mer i Sverige. Vi utökar ständigt vårt sortiment inom ekologiskt och vegetariskt, så att du kan möta dina kunders efterfrågan och bidra till ett mer hållbart erbjudande. Vidare jobbar vi för att stötta Sveriges bönder och har som mål att öka försäljningen av svenskt kött. Du kan alltid fråga oss i butik, för att få upptäcka vårt breda sortiment av svenskt kött!

 

EKO-CERTIFIERADE BUTIKER

Samtliga utav våra 24 butiker är eko-certifierade, där samtliga butiker har genomgått utbildning och följer egenkontrollprogram.

 

INGA BURÄGG I VÅRT SORTIMENT

Vi har tagit beslutet att fasa ut burägg ur vårt sortiment under 2020. Som Sveriges ledande hämtgrossist spelar vi en viktig roll i samhället där vi vill kunna erbjuda våra kunder bra och hållbar mat, därför är detta ett naturligt steg i vårt hållbarhetsarbete.

Vi kommer fortsätta vårt arbete för att inspirera, agera och vägleda våra kunder till mer hållbara alternativ.

 

HÅLLBARA TRANSPORTER

Varutransporter är en viktig del till minskad klimatpåverkan fös oss. Det handlar bland annat om logistikplaneringen och hanteringen av våra fordon. 

 

Transporter till butik

Varutransporterna till butikerna sker från lager med egna lastbilar kombinerat med externa transportleverantörer. Vi ser löpande över transportsätt och bränslen. Exempelvis har vi ersatt lastbil med tåg på flera långa sträckor inom Sverige. Vi har även börjat kartlägga externa transportleverantörer. Där testar vi ett nytt verktyg för att följa upp transportörernas utsläpp och klimatavtryck.

 

Transporter från butik

Via vår e-handel och distribution ställer vi krav på våra externa transportörer att efterleva de basbehov som vi har, för att kvalitetssäkra leveranserna till våra kunder. Via våra fraktavtal ska våra externa transportörer ombesörja de lagkrav som är rådande för transport, vilket innefattar en obruten kyl- och fryskedja, säker behandling av personuppgifter (enligt GDPR), kollektivavtal och erforderlig utbildning hos anlitade chaufförer. Vi arbetar ständigt för att effektivisera våra leveranser och optimera kapaciteten i våra utleveranser, genom logistikplanering för optimal effektivitet.