text.skipToContent text.skipToNavigation

Visste du att bananplantor är världens största örter och inte träd, trots deras trädliknande utseende? Bananer är inte bara en populär frukostingrediens utan också rika på viktiga näringsämnen som kalium, vilket är bra för hjärthälsan.

Sverige är det land som konsumerar mest bananer per person av alla länder där bananer inte odlas. Med en stark strävan efter att skydda biologisk mångfald och bevara hälsosamma närmiljöer, har vi beslutat att endast erbjuda ekologiska bananer i vårt sortiment.


Ekologiska bananer är mer än en fruktval; de är ett hållbart val. Genom att välja ekologiska bananer, väljer du att stödja en mer ansvarsfull och miljövänlig odling. Ekologiska bananer odlas utan användning av syntetiska kemikalier, vilket främjar en sundare planet och en giftfri matupplevelse. Det är vårt sätt att minska vårt ekologiska fotavtryck och göra vår del för en bättre framtid.

I vårt sortiment hittar du endast ekologiska bananer och även ekologiska bananer som bär Fairtrade-märkningen. Fairtrade är en social och miljömässig certifiering som säkerställer bra arbetsvillkor för bananodlare och främjar rättvis handel.