4 portioner
DU BEHÖVER
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g nötfärs
400 g krossade tomater
300 g fryst, tinad bladspenat
2 tsk torkad timjan
1 msk chilipulver
500 g keso
1 dl kalamonoliver, urkärnade
1dl halkidikioliver, urkärnade
1 dl soltorkade tomater
200 g fetaost, smulad
12 st lasagneplattor
2 dl grana padano, riven
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök och vitlöksklyftor.
Grovhacka de soltorkade tomaterna.
Fräs löken i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Fräs nötfärsen i löken.
Häll i krossade tomater och låt koka ca 4-5 minuter.
Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter.
Krydda med salt, svartpeppar, torkad timjan och chilipulver.
Ta från värmen och rör ner keso.
Smöra en ugnssäker form. Varva nötfärsblandningen, oliver, soltorkade tomater och smulad fetaost med lasagneplattor i formen.
Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven grana padano.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.