4 portioner


DU BEHÖVER

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk olja

400 g nötfärs

400 g krossade tomater 

300 g fryst, tinad bladspenat

2 tsk torkad timjan

1 msk chilipulver

500 g keso

1 dl kalamonoliver, urkärnade

1dl halkidikioliver, urkärnade

1 dl soltorkade tomater

200 g fetaost, smulad

12 st lasagneplattor

2 dl grana padano, riven

salt 

svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR 

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och hacka lök och vitlöksklyftor.

Grovhacka de soltorkade tomaterna. 

Fräs löken i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Fräs nötfärsen i löken.

Häll i krossade tomater och låt koka ca 4-5 minuter.

Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter.

Krydda med salt, svartpeppar, torkad timjan och chilipulver.

Ta från värmen och rör ner keso. 

Smöra en ugnssäker form. Varva nötfärsblandningen, oliver, soltorkade tomater och smulad fetaost med lasagneplattor i formen.

Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven grana padano. 

Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.