text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner
Tillagningstid: ca 1-1,5 timmar


DU BEHÖVER

750 g havreris från Frebaco
500 g gul lök, hackad
50 g vitlök, hackad
250 g röd paprika, strimlad
250 g zucchini, strimlad
250 g aubergine, strimlad
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
1000 g cocktailtomater på burk
Chili, hackad
Rökt paprikapulver
Olivolja
Salt

Servera med:
Matlagningsyoghurt 
Persilja


GÖR SÅ HÄR

1. Om havreriset inte är förberett från dagen innan, börja med att förbereda det och låt det svalna.

2. Grilla paprika, zucchini och aubergine. Ställ åt sidan.

3. Värm upp en stor vid kastrull, ett stekbord eller en stor stekpanna med hög kant. Om möjligt, använd en muurikka utomhus för bästa resultat. Hetta upp olivolja och tillsätt vitlök, gul lök och havreris. Rör om och blanda väl.

4. Häll gradvis på kyckling- eller grönsaksbuljong, tillsätt cocktailtomater med juice. Låt allt koka ihop. Smaka av med salt, hackad chili och rökt paprikapulver.

5. Vänd ner de grillade grönsakerna mot slutet av tillagningen. Tillsätt valfri protein om så önskas.

Garnera med persilja och servera med matlagningsyoghurt!