text.skipToContent text.skipToNavigation

Jambalaya

En smakrik och vegetarisk tolkning av den välkända risrätten med rötter från amerikanska södern.

 

10 portioner

Ingredienser:

750g Havreris Frebaco

Olivolja

Salt

Chili, hackad 

500g Hackad och Beredd Lök 

50g Hackad Vitlök 

250g Strimlad Grillad Paprika 

250g Grillade Grönsaker Bonduelle

1 liter kyckling- eller grönsaksfond

1000g Coctalitomater burk 

Rökt paprikapulver

Matlagningsyoghurt 

Persilja


Gör så här:

Börja med att preparera havreriset, om det inte är gjort dagen innan, och låt svalna.

En stor vid kastrull, ett stekbord eller en stor stekpanna med hög kant kan användas för att blanda samman allt men det bästa är ändå att använda en muurikka utomhus om den möjligheten finns.

Hetta upp ordentligt och tillsätt lite olja, vitlök, gul lök, havreriset och rör om.

Fortsätt att hälla på buljong, tomater med juice och låt allt koka ihop. Smaka upp med salt, chili och paprika.

Vänd ner grillade grönsaker mot slutet, tillsammans med valfritt protein om så önskas.

Dekorera med persilja, servera med matlagningsyoghurt.