text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner
Tillagningstid: ca 50-60 minuter


DU BEHÖVER

750 g havreris från Frebaco
1 dl grönsaksfond, koncentrerad
1 liter vatten
6+2 gul lök, hackad
2-4 vitlöksklyftor, finhackad
2 dl vitt vin
500 g svamp eller annan grönsak (t.ex. sparris)
250 g tomater, grovhackad
Persilja, hackad
Hårdost

Olivolja
Salt
Peppar


GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp grönsaksfonden med en liter vatten.

2. I en vid kastrull, fräs 6 lökar och vitlök i olivolja. Häll i havreriset och 2 dl vitt vin. Rör om hela tiden och späd på med den kokande buljongen.

3. Riv i hårdost när risotton börjar bli klar. Rör om väl.

4. I en separat panna, stek ihop svamp med 2 lökar. Tillsätt tomater och persilja, vänd ner i risotton.

5. Smaka av med salt och peppar.

Servera!



Tips! Receptet passar även med kyckling eller skaldjur.