text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner
Tillagningstid: ca 2-3 timmar


DU BEHÖVER

400 g högrev
100 cl mörk lager
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar 
½ habanero 
2 msk tomatpuré
1 msk torkad koriander
1 msk torkat fänkålsfrö
1 msk rökt paprikapulver
Rapsolja
Timjan
Salt 
Svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Stycka köttet i mindre bitar. Värm en kastrull med olja och bryn köttet för att få stekyta. Lägg sedan köttet åt sidan på en tallrik, det behöver inte vara färdigtillagat.

2. Finhacka lök, vitlök och habanero. Tillsätt lite ny olja i samma kastrull där köttet stektes och häll i tomatpuré och den finhackade blandningen. Stek tills det blir genomskinligt och tomatpurén får en tegelstensröd färg.

3. Tillsätt alla kryddor, buljongtärningar och den mörka lagern. Lägg tillbaka köttet i kastrullen och låt det småputtra på svag värme.

4. Låt grytan sakta reducera ner, rör om då och då. Grytan blir godare om den får tillagas under en längre tid tills bitarna går lätt att dra isär med en gaffel.

Servera med bröd eller ris!


Tips! Om du vill ha en mildare hetta, ta bort fröna från habaneron eller minska mängden.