text.skipToContent text.skipToNavigation

4 portioner 

DU BEHÖVER 
200 g färska champinjoner grovt rivna på rivjärn
4 msk Extra jungfruolivolja Classico
2 schalottenlökar finhackade
1 vitlöksklyfta finhackad eller riven
3 dl Zeta Casa Di Luca Carnaroliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
2 dl torrt vitt vin
1 till 1,5 liter varm hönsbuljong
2 dl finriven Parmigiano Reggiano 22 mån
Salt
Svartpeppar
2-4 msk Olivolja Vit Tryffel
 
GÖR SÅ HÄR 
Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg.
Tillsätt lök, vitlök och ris.
Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter.
Riset ska ha en liten kärna och risotton ska vara ganska blöt. Dra bort kastrullen från värmen när riset känns färdigt (det ska vara ett visst tuggmotstånd kvar).
Rör i den rivna parmesanosten, späd med ytterligare lite buljong, en risotto ska vara ganska lös.
Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. 
 
Servera!
 
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.