text.skipToContent text.skipToNavigation

Scan's New Tex Mex Chorizo 

Bjud på en riktigt maxad grillkorv med salsa, krämig avokadoröra, picklad rödlök, krossade nachos och koriander. En lyxig och smakrik korv med bröd på mexikanskt vis!

Ingredienser

Scan Chorizo

French hot dog bröd 

Sweet & sour salsa  

Avokadoröra

Picklad rödlök

Krossade nachos 

Koriander 

Vårlök 

Eventuellt majonnäs och en klick créme fraiche

 

Gör så här:

Förbered all topping (se hur nedan).

Stek korven. Snitta den gärna med en vass kniv innan – då blir den krispigare och tar åt sig smaken från toppingen.

Klipp upp och rosta insidan på french hot dog-bröd i stekpannan. 

Fyll brödet med korven, sweet chili-salsa och avokadoröra. Toppa med picklad rödlök, krossade nachos, koriander och fint skivad vårlök. Gillar du majo så blir det också gott till.  

Smaklig spis! 

 

Sweet & Sour salsa

5 dl krossade tomater.

1 dl sweet chili-sås

1–2 pressade vitlöksklyftor

2 hackade gula lökar

150 gram finhackad ananas

Tabasco efter smak

Salt och nymald svartpeppar.


Blanda ihop alla ingredienser till en härlig salsa. 

 

------------------------------------ 

 

Avokadoröra

1 mogen avokado

1 pressad lime

Grön tabasco

Salt och nymald svartpeppar

Ev. en klick Créme Fraiche om du vill ha din avokadoröra lite krämigare.


Mixa avokadon. Blanda med limejuicen, grön tabasco (mängd efter smak), salt, svartpeppar och eventuellt créme fraiche och rör ihop.

 

------------------------------------ 

 

Picklad rödlök

1 dl ättiksprit 12 %

2 dl strösocker

3 dl vatten

2 st rödlök


Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras och håller ytterligare 1–2 veckor i kylen.