Ta din grillkorv till nya höjder med Scan's New Tex Mex Chorizo
Scan's New Tex Mex Chorizo
Ingredienser
Scan Chorizo
French hot dog bröd
Sweet & sour salsa
Avokadoröra
Picklad rödlök
Krossade nachos
Koriander
Vårlök
Eventuellt majonnäs och en klick créme fraiche
Gör så här:
Förbered all topping (se hur nedan).
Stek korven. Snitta den gärna med en vass kniv innan – då blir den krispigare och tar åt sig smaken från toppingen.
Klipp upp och rosta insidan på french hot dog-bröd i stekpannan.
Fyll brödet med korven, sweet chili-salsa och avokadoröra. Toppa med picklad rödlök, krossade nachos, koriander och fint skivad vårlök. Gillar du majo så blir det också gott till.
Smaklig spis!
Sweet & Sour salsa
5 dl krossade tomater.
1 dl sweet chili-sås
1–2 pressade vitlöksklyftor
2 hackade gula lökar
150 gram finhackad ananas
Tabasco efter smak
Salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop alla ingredienser till en härlig salsa.
------------------------------------
Avokadoröra
1 mogen avokado
1 pressad lime
Grön tabasco
Salt och nymald svartpeppar
Ev. en klick Créme Fraiche om du vill ha din avokadoröra lite krämigare.
Mixa avokadon. Blanda med limejuicen, grön tabasco (mängd efter smak), salt, svartpeppar och eventuellt créme fraiche och rör ihop.
------------------------------------
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlök
Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras och håller ytterligare 1–2 veckor i kylen.