text.skipToContent text.skipToNavigation

Raw Passionsfruktscheesecake

Testa att göra den här goda veganska cheesecaken som dessutom är glutenfri. En fräsch tårta som många fler kan njuta av!   


Du behöver:

150 g mandlar

50 g valnötter

11 st mjuka dadlar 

2 msk kallpressad kokosolja 

1 nypa flingsalt 


Fyllning

4 dl naturella cashewnötter 

1 dl kokosgrädde

0,5 st citronsaft ekologisk 

1 krm vaniljpulver

1 msk agavesirap 

2 msk kallpressad kokosolja 


Topping

3 st kuber av fryst passionsfrukt

1 st physalis  


Gör så här:

Förberedelser

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten och låt stå i ca. 4 timmar eller i ca. 30 minuter i varmt vatten.


Botten

Lägg nötterna i en mixer och mixa tills de är i lagom små bitar.

Tillsätt sedan urkärnade dadlar och mixa tills dadlarna blandats ut med nötterna.Testa att nyp ihop smeten, om den inte faller isär så är den färdigmixad. 

Häll ner botten i en springform och pressa ner den så att den blir kompakt.

Ställ i frysen.


Fyllning

Häll av vattnet från cashewnötterna mixa med uppvärmd kokosolja och övriga ingredienser.

Mixa tills det blir en slät och tjock konsistens.Häll i fyllningen i formen med hjälp av en slickepott.

Ställ i frysen i ca. 5 timmar. 


Topping

Tina passionsfrukten och garnera ihop med physalis innan servering!