text.skipToContent text.skipToNavigation

Pavlova med färska jordgubbar och lemon curd

Lyxa till det med denna sega, sötsyrliga och smarriga marängtårta. En härlig efterätt döpt efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. 


Ca. 12 bitar

Du behöver: 

Maräng

4 äggvitor

3 dl strösocker


Fyllning

5 dl vispgrädde

2 dl jordgubbssylt

1,5 dl lemon curd (här hittar du recept på lemon curd!)


Garnering

250 g färska jordgubbar


Gör så här:

Förberedelser

Värm ugnen till 100 grader. 

Ställ fram äggvitorna ett tag innan du påbörjar marängen. 

Rita ut 2 cirklar till tårtbottnar på ett bakplåtspapper. 


Maräng

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri och ren bunke. Vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna löst sig helt. 

Avlägsna vattenbadet och vispa sedan marängen med ballongvisp eller i en bakmaskin tills marängen toppar sig och blir fast.

Häll marängen i en spritspåse och spritsa på bakplåtspappret efter cirklarna. 

Grädda i nedre delen av ugnen tills marängerna känns torra och lätta, ca. 45 minuter, stäng därefter av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen i ca. 1 timme.

Ta ut och lägg försiktigt över på ett galler.


Fyllning & garnering

Vispa grädde i en bunke. 

Vänd ner lemon curd i jordgubbssylten och finhacka några utav de färska jordgubbarna, dela resten i halvor. 

Placera den största marängen på ett tårtfat och klicka på fyllningen och bre på syltfyllningen och de grovhackade jordgubbarna.

Placera den andra tårtbotten över och spritsa eller klicka på grädden runt om sidorna och på ovansidan. Garnera med jordgubbshalvorna.