text.skipToContent text.skipToNavigation

Morotskaka

Bjud på en mjuk och saftig morotskaka som bakas i långpanna!

 

Ca 20st.

Du behöver: 

300 g morötter, ca. 3 st 

100 g smör 

4 ägg 

4 dl vetemjöl 

3 dl rårörsocker

2 tsk kardemumma 

1 tsk vaniljsocker 

1 tsk bakpulver 


Frosting:  

250 g philadelphiaost 

50 g rumsvarmt smör 

1 dl florsocker 


Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.  

Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. 

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och sikta ner i smeten.  

Häll smeten i en smord och bröad mindre långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Låt kakan svalna. 


Frosting:

Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner philadelphia och florsocker. Bred frostingen över kakan och låt den stelna innan du skär upp den i bitar.