text.skipToContent text.skipToNavigation

Marängbakelser med lemon curd och färska sommarbär

En underbar liten somrig bakelse som är lätt att laga. Bjud dina nära eller dig själv på en härlig efterätt som är seg, syrlig och söt!

 

4 st 

Du behöver:  

Maräng

2 äggvitor  

1,5 dl strösocker  

 

Fyllning  

3 dl vispgrädde 

1 dl lemon curd (här hittar du recept på lemon curd!)

 

Topping 

200 g färska bär  

 

Gör så här:  

Förberedelser

Värm ugnen till 100 grader.  

Ställ fram äggvitorna ett tag innan du påbörjar marängen.   

Rita ut 4 cirklar till bottnar på ett bakplåtspapper med 6-7 cm diameter.  

 

Maräng

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri ren bunke. Vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna löst sig helt.  

Avlägsna vattenbadet och vispa sedan marängen med ballongvisp eller i en bakmaskin tills marängen toppar sig och blir fast. 

Häll marängen i en spritspåse och spritsa marängen på bakplåtspappret efter cirklarna. Spritsa hela cirkeln på det första lagret och sedan längst med kanterna så att det blir som små skålar i formen.  

Grädda i nedre delen av ugnen tills marängerna känns torra och lätta, ca. 45 minuter, stäng därefter av ugnen och låt marängerna vara kvar i ugnen i ca. 1 timme.

Ta ut och lägg försiktigt över på ett galler. 

 

Fyllning

Vispa grädde hårt och vänd ner lemon curd. Klicka ner fyllningen i marängerna och toppa med färska bär!


Servera direkt och njut!