Vad passar inte bättre en kylig höstdag än att koka ihop en ljuvlig och mustig chiligryta på högrev till middag? För en extra smakrik och mustig gryta, låt den puttra på spisen i några timmar.
4 portioner
DU BEHÖVER
400 g högrev
100 cl mörk lager
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 köttbuljong
½ habanero
2 msk tomatpuré
1 msk torkad koriander
1 msk torkat fänkålsfrö
1 msk smoked paprikapulver
rapsolja
timjan
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Stycka köttet till mindre bitar. Värm en kastrull med olja och bryn köttet så det får stekyta. Lägg sedan undan köttet på en tallrik, det ska inte vara färdigtillagat.
Finhacka gullök, vitlök och habanero. Tillsätt lite ny olja i samma kastrull du stekte köttet i och häll i tomatpuré och finhacket. Stek tills det blir genomskinligt och tomatpurén blir tegelstenröd.
Tillsätt samtliga kryddor, buljong och den mörka lagern. Lägg tillbaka köttet i kastrullen och låt det puttra på svag värme.
Låt grytan reducera ner sakta, rör om då och då. Grytan blir godare om den får tillagas under en lång tid.
Bitarna går att dra isär med hjälp av en gaffel men de kan även serveras i bitar, det beror på hur ni vill äta rätten.
Servera med bröd eller ris!