text.skipToContent text.skipToNavigation

Hemmagjord lemon curd

Lemon curd blir otroligt god när man lagat ihop den själv. Gör en större sats och förvara i kylskåpet - perfekt att ha som smaksättning till dina sommarbakelser, till scones eller till smörgåsen. 

 

1 burk

Du behöver:

3 st ekologiska citroner

1,25 dl strösocker

60 g kallt smör

2 ägg

5 äggulor


Gör så här:

Tvätta citronerna och riv citronzest från en utav citronerna. Pressa saften från samtliga tre citoner.

Tärna upp smör och ställ i kylen.

Häll i cintronsaft, zest, ägg och socker i en bunke som tål värme. 

Fyll en kastrull med lite värme och låt vattnet sjuda. 

Lägg bunken i kastrullen och rör om med en ballongvisp tills konsistensen blir tjock, ca 5 minuter.

Ta bort bunken från vattenbadet och häll ner det tärnade smöret, rör tills smöret har smält. 

Sila av din lemon curd med slickepott i en finhålig sil, häll sedan över smeten i en ren glasburk och ställ i kylen.