text.skipToContent text.skipToNavigation

Gräddpaj med bärkompott och färskost

Detta mumsiga recept ger dig en riktigt somrig efterrätt! Gräddpaj med bärkompott och färskost, hur ljuvligt låter inte denna kombination?


Ca. 12 bitar  

Du behöver: 

Bärkompott

200 g frysta hallon 

200 g syltsocker 

100 g jordgubbar

 

Pajskal

4,5dl vetemjöl 

1 dl florsocker 

100g kallt smör 

1 ägg 

2 msk kallt vatten 

1 nypa salt 

smör 


Garnering

3 dlgrädde

2 dlfärskost  

300g färska bär  


 
Gör så här:

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader. 


Bärkompott

Koka ihop bärkompotten och låt svalna så att den tjocknar. 


Pajskal

Mixa ihop pajdegen i en matberedare, mixa inte längre än nödvändigt.

Kavla ut den ganska tjockt och klä i en smörad pajform.

Grädda i ugnen i ca. 30 minuter eller tills pajdegen fått lite färg. 

Ta bort formen och skjut över skalet på ett upphöjt galler så att den svalnar. 


Garnering

Bre på färskosten i botten av pajen följt av bärkompotten.

Vispa grädde och spritsa eller klicka på längst med sidorna runt pajens mitt. 

Garnera mitten av pajen med färska bär. 

 

Servera!