text.skipToContent text.skipToNavigation

Havreris risotto med svamp och tomat

Krämig risotto gjord på havreris med goda smaker av svamp, tomat och persilja.


Ingredienser:

750g Havreris Frebaco

1 dl grönsaksfond, koncentrerad

250g Hackad och Beredd Lök

250 cl Vitt Vin

500g svamp eller annan grönsak t ex sparris

Hackad Vitlök 

Olivolja

Hårdost 

Persilja

Salt

Peppar

Tomat

 

Gör så här:

Koka upp fond med en liter vatten.

Använd en vid kastrull och fräs på 6 st lökar och vitlök i olja, häll i riset och 2 dl vitt vin.

Rör om hela tiden och spä på med buljongen.

Riv i  osten när det börjar bli klart.

Stek ihop svamp med 2 st lökar, tillsätt tomater och hackad persilja. Vänd ner i risotton och servera.


Självklart passar detta receptet även med kyckling eller skaldjur.